e
Banner

Etiketler: cem murat yıldırım



Kombine yük taşımacılığına teşvik yolda



Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, kombine yük taşımacılık hizmetlerinin teşvik edilmesi ve belirli şartlar altında taşıma işleri organizatörlerinin kombine taşımacılık operatörü olmalarının da önünü açan bir yönetmelik hazırladı. TMKT Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, yakın zamanda sektörün görüşlerine açacakları yönetmeliği 2019 yılı içerisinde yürürlüğe sokmayı hedeflediklerini söyledi. 




Tehlikeli madde taşımacılığında standartlar yeniden belirleniyor


Yayın: 21-10-2019
Kategori: Kimya

Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığının standarda kavuşturulması kapsamında yasal düzenlemeler uluslararası sözleşmelerdeki değişiklikler ve sektörün talep-ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenleniyor. Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ve Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge’nin bu yıl içinde yürürlüğe girdiğini, iki önemli düzenlemenin de devreye alınacağının bilgisini veren TMKT Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, ayrıca petrol ve türevi ürünlerdeki taşımaların karayolundan demiryoluna kaydırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini açıklıyor. Yıldırım, lojistik şirketlerine ise yeni kural ve prosedürleri iyi takip etmesi ve buna göre bir yapılanma içine girmesi çağırısında bulunuyor.  




Kombine yük taşımacılığı yönetmeliğine kavuşuyor



2020 yılı içerisinde yürürlüğe girmesi beklenen Kombine Yük Taşımacılığı Yönetmeliği ile bu alandaki hizmetlerin hukuki belgeyle çerçeve içine alınacağını, süreçlerin kolaylaştırılacağını ve mali teşvikler verileceğini açıklayan Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, Avrupa’da bir ilk olan bu çalışmanın diğer ülkelere de örnek teşkil edeceğini söylüyor. Yıldırım, ayrıca Ro-Ro, demiryolu ve denizyolu taşımacılığı alanında geliştirilen yeni projelerle kombine taşımacılığın  destekleneceğini aktarıyor.